Cum ne afecteaza mancatul pe timpul noptii?



Va numarati printre persoanele care au prostul obicei de a manca noaptea? Ei bine, specialistii sustin ca acest lucru va pune corpul in pericol din cauza acumularii de grasime. Totodata, exista oameni care lucreaza in schimbul de noapte, iar cercetatorii cred ca acestia sunt mai predispusi la diabet si obezitate.

Studiul realizat de acesti cercetatori a aparut in revista "Current Biology" si indica faptul ca oamenii au probleme de sanatate din cauza faptului ca mananca pe timp de noapte. Din pacate, uneori acest lucru poate duce si la boli grave prin perturbarea ritmului normal.

Specialistii mai sustin si faptul ca nu este important doar ceea ce mancam, ci si cand anume mancam. Totodata, studiile realizate in domeniu in trecut indica faptul ca angajatii care lucreaza noaptea sunt predispusi unei boli cum e diabetul.

In acelasi timp, testele efectuate au aratat ca insulina este sensibila la aceste modificari ale orelor la care o persoana mananca. Specialistii sustin ca oamenii au un anumit ritm zilnic in ceea ce priveste zaharul din sange cu care organismul s-a obisnuit deja, insa noaptea actiunea nesatisfacatoare a insulinei asupra sangelui duce la acumularea de grasime in corp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.