Bani din suflet

Pe principiul sa luam si ceva bun, din ideea ca dar din dar se face rai cum spune o vorba populara clujenii se alatura unui program initiat din suflet. Asa se face "bani din suflet" reprezinta o oarecare distractie si un caz imunitar care sa ajute mai departe.

Regula este una simpla, aceea de a lasa bani intr-un plic, de a-i ascunde sau sub o forma sau alta a face asta. Cel care va gasi acel plic este responsabil cu impartasirea acestei bucurii dupa care totul devine viral. Mai exact tine de bani impartiti pe jumatate cu cineva in nevoi. Si cu o fotografie ce arata bucuria celui ce primeste la randul sau totul se transforma intr-un caz fericit si de laudat.

Si mai mult decat atat de apreciat este faptul ca cel care a initiat totul este un om oarecare sau cel putin asa se prezinta din umbra. Nici macar nu si-a dorit expunere insa continua sa faca totul asa cum a planuit cu drag. Spune el, nici macar nu iti trebuie multi bani pentru a face asta ci este suficient sa pui doar o suma modica de 50 de lei pentru ca traditia unui astfel de moment sa mearga mai departe.

Ce s-ar intampla insa daca am face cu totii asta? Poate ca nu ar avea acelasi farmec caci nu poti impiedica cine sa ii gaseasca si in plus nu poti obliga ca cel care a gasi banii sa ii imparta. Tine de bun simt si de educatie, tine de ceea ce ar trebui sa ne dicteze constiinta sa facem. Doar ca nu suntem la fel de optimisti cand vine vorba de concret.

Dincolo de acest lucru stim ca uneori o mare diferenta o face chiar si cel mai mic ajutor. Si pana la urma conteaza mai presus de toate gestul in sine. Conteaza ca inca sunt oameni cu suflet, sunt oameni care au inca bun simt si placerea de a ajuta, de a perpetua nevoia de a intinde o mana si celor din jur. Din suflet pentru suflet sa adoptam si noi aceasta practica, o lectie de viata si de bucuria de a impartasi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.