De ce nu e bine sa consumam bauturi racoritoare

Cui nu-i plac bauturile racoritoare? Cine nu iubeste tot ceea ce e dulce? Cred ca raspunsul este pozitiv la aceste intrebari. Cu toate acestea insa, din pacate, aceasta nu este si cea mai buna alegere a noastra. De ce?

Pentru ca bauturile racoritoare care contin zahar determina peste 180.000 de morti in fiecare an, la nivel mondial, sau cel putin asa sustin rapoartele realizate in ultima vreme.Motivul evident al acestui fapt este clar obezitatea.
Acest lucru inseamna ca intr-un caz din 100 in care moartea este cauzata de obezitate, bauturile racoritoare indulcite au jucat rolul determinant.
Dupa realizarea acestui raport, Asociatia Americana a Bauturilor racoritoare a atacat raportul aratand ca este vorba mai mult despre senzationalism decat despre stiinta.
Atunci cand oamenii beau prea multe bauturi racoritoare cu adaos de zahar exista o pregnanta tendinta catre ingrasare. Aceste kilograme in plus sporesc riscul de diabet, boli cardiovasculare si unele tipuri de cancer - boli care apar de obicei la persoanele care sufera de obezitate.

Asa ca, sfaatul meu e sa incercati sa evitati pe cat posibil sa mai consumati astfel de bauturi racitoare, sau, daca nu e cazul, sa incercati sa consumati in cantitati mai mici spre binele vostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.