Cautarea Chinei pentru nemurire, descoperirea prafului de pusca

Putem sa privi istoria umana ca fiind un razboi, in care oamenii de stiinta luminati sa lupta cu fortele malefice ale ignorantei si superstiilor. Adevarul este uneori mult mai hilar. Adevarul este ca unii dintre cei mai importanti inventatori erau la fel de interesati de magie pe cat erau interesati de stiinta. Mai mult, unele dintre cele mai importante descoperiri sau inventii au fost facute din greseala, in continuare urmand o combinatie de gandire geniala si nebunie care ne-a adus un lucru care a schimbat istoria.

Chiar daca iti place sau nu, trebuie sa le multumim chinezilor pentru ca ne-au oferit praful de pusca, inspiratia originala pentru toate exploziile, petardele si focurile de artificii din ziua de azi. Este adevarat ca ceea ce a descoperit China a devenit una dintre cele mai mari surse de distrugere, insa intentia originala nu a fost nici pe departe legata de distrugere si moarte. Vei afla in continuare ca scopul initial pentru care a fost descoperit praful de pusca este in totala antiteza cu ideea de moarte.

Ca si majoritatea oamenilor, regalitatea chineza a avut un scop major in viata si anume, sa traiasca vesnic. Praful de pusca sau cum era cunoscuta pe atunci, "medicamentatia pe baza de foc", a inceput sa fie dezvoltat pentru a deveni o solutie de combatere a mortii. De sute de ani, alchimistii chinezi erau insarcinati cu gasirea unei metode prin care sa creeze un medicament care sa dea viata vesnica. Acesti alchimisti au inceput cu studiul metalelor. Au inceput prin ingerarea de aur si mercur, ambele inducand viata vesnica, insa nu pe aceasta lume. Intr-un final au ajuns la sulf, descoperind ca, prin amestecarea acestuia cu azotatul de potasiu si cu mierea intarita, rezulta o substanta care "creeaza arsuri". De aici nu a mai fost cale lunga pana cand un alchimist istet i-a gasit acestei substante o utilizare mult mai "practica", creand astfel praful de pusca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.