Grija pentru animale

Asa cum oamenii au o atentie deosebita pentru alimentatie si nu numai cand vine vorba de canicula animalele de companie au si ele nevoi speciale. Cum nu se pot ingriji singure este nevoia ce se indreapta catre stapani de a tine in permanenta un gram de atentie rezervat necuvantatoarelor. 

In primul rand ceea ce se recomanda este cantitatea de apa pentru a se evita deshidratarea. Din nou intr-o nota comparativa cu ceea ce patesc oamenii intervine ameteala, lipsa de apetit, iar in cazul animaleleor cea mai usoara modalitate de a-ti da seama daca este cazul deja de deshidratare este verificarea gingiilor care de obicei sunt de o nuanta deshisa, mult mai rozalie. 

A feri animalul de locuri unde razele soarelui lovesc direct ar fi un alt sfat util si banal poate insa nu pentru toata lumea. Spre exemplu in orasul Exmouth un detinator de animal de companie si-a lasat parca uitat cainele intr-o zi torida inchis in masina. Pentru ca geamurile nu erau decat foarte putin deschise, pentru ca nu avea la dispozitie apa cainele s-a agitat foarte tare, avand senzatia ca nu poate respira. Din fericire totusi acesta a declansat alarma masinii ceea ce a atras atentia celor din jur si mai repede decat ar fi facut-o stapanul in sine a fost eliberat din cusca caniculara. 

Pe cand unii parca nu sunt in toate simturile cand fac astfel de gesturi fata de animalele de companie altii sunt extrem de atenti si vin cu solutii care sa ii mai linisteasca nitel cand patrupedele sunt dornice de aventura. Spre exemplu un stapan a gasit solutia ca acel catel pitic pe care il detine sa nu mai fie un motiv de stres in incercarea de a fugi pe sub garduri. Cu doua sticle de plastic care sa il impiedice in acest scop stapanul se simte mai responsabil. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.