Apa, necesarul si realul a ceea ce vei gasi in magazine

Mai ales pe timpul verii consumul de apa creste. Fie ea plata sau minerala apa se cumpara in cantitati mari. Cu gandul ca apa de la chiuveta poate nu este atat de sanatoasa avand impuritati toata lumea se preocupa de ideea de a cumpara apa imbuteliata, considerata mult mai sanatoasa. Insa surpriza vine sa conteste asta. Pe cand se credea ca apa imbuteliata este mai buna ca si consum decat cea de robinet in unele cazuri rezultatul unor verificari a scos la lumina ca tocmai acea apa imbuteliata pe care se bazeaza populatia este cu risc de a imbolnavi.

In multe din judete s-a descoperit ca apa care se oferea spre vanzare era contaminata, apa cu bacterii. Partea buna a lucrurilor este ca s-a descoperit la timp faptul ca apa din magazine continea fie bacterii, fie cu prea multi nitrati insa pana la momentul in care a fost retrasa de pe piata si pana cand au fost date amenzi in acest sens nu se stie cati au consumat deja acest tip de apa.

Care este riscul? Bacteria care s-a descoperit s-a dovedit a fi rezistenta la antibiotice. Partea alarmanta este ca nu se rezuma la un caz in care problema se poate rezolva atat de usor. Mai mult decat atat poate afecta atat aparatul urinar cat si cel respirator astfel ca de aici un lung sir de complicatii si probleme de sanatate.

Asa cum pentru toate domeniile de activitate exista norme impuse si pentru a activa in domeniu se necesita un aviz cei avizi pentru profit au ajuns sa imbutelieze apa fara sa aiba acest aviz. Socant este unde se ajunge acolo unde se simte mirosul banilor, al unei afaceri profitabile. Iar pe timp de canicula acest domeniu este unul dintre cele mai bune, un produs de consum de care nu ne lipsim insa pe timp de vara necesarul creste. Poate ca acesta este un alt motiv pentru care sa ne axam pe anumite branduri de care suntem mai siguri ca pun calitatea pe primul loc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.