Cactusii au proprietati si calitati unice, distinctive, care ii ajuta sa supravietuiasca in conditii de vreme fierbinti si aride. Totusi, acestea nu sunt singurele lucruri fascinante legate de aceste plante. Pentru a afla mai multe lucruri despre cactusi, citeste in continuare.
Cactusul apartine familiei Cactaceae si exista in mai mult de 2000 de varietati, putand fi gasit in forme extrem de inedite de culori, forme si marimi. Cactusul este bine cunoscut pentru proprietatile acestuia de a retine foarte multa apa. Aceasta proprietate il ajuta foarte mult pentru a supravietui in conditii de seceta. De asemenea suprafata acestei plante este acoperita cu un strat lucios, ca un fel de ceara, care impiedica evaporarea apei.
Cand ne gandim la planta de cactus, prima data ne trec prin minte spinii acesteia. Spinii cactusului nu sunt decat frunzele plantei si cresc din niste structuri specializate numite aureole. Spinii sau frunzele unui cactus variaza de la specie la specie si pot sa ajunga pana la o lungime de 15 cm. Deoarece frunzele sunt atat de mici si de subtiri, apa este retinuta foarte eficient in interiorul plantei, deoarece transpiratia este redusa la un nivel minim.
Anumite specii de cactus pot sa infloreasca si sa mentina floarea pentru mai multe zile, pe cand anumite specii de cactus pot sa infloreasca si floarea sa moara dupa doar o zi. Unele specii de cactus infloresc doar noaptea pe cand altele doar ziua. Dupa cum poti observa, cactusii difera foarte mult de la specie la specie, fiind extrem de variati in functie de factorii de mediu. Cel mai inalt cactus este Pachycereus pringlei si are o inaltime de 20 de metri, cel mai scund fiind Blossfeldia liliputiana, cu o inaltime de doar cativa centimetri. Asadar, cactusii raman printre cele mai fascinante tipuri de plante din lume la ora actuala si se pot dovedi a fi extrem de interesante de studiat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Tu ce parere ai?
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.