Produsele de curatat- intre bine si rau

Paradoxal produsele pe care le folosim pentru a igieniza, pentru a curata suprafetele sunt menite sa faca din mediul in care traim unul lipsit de bacterii insa in egala masura pot afecta. Asta pentru ca in compozitia lor se regasesc substante chimice. Si cel mai afectat este sistemul imunitar.

Luand exemplul concret al lumanarilor parfumate secretul pentru parfumul care aparent incanta este de fapt legat de degajarea unor particule de cenusa. De la alergii la acutizarea starilor legate de astm astfel de lumanari nu ajuta cu nimic. Si mai cu seama pentru ca mirosul neplacut se acopera cu un altul insa nu este risipit.

La capitolul produse de curatat suprafetele te gandesti cu cat sunt mai puternice cu atat vor indeparta murdaria mai bine si mai repede. Si cel mai frecvent caz de acest gen este legat de curatarea aragazului. Asta pentru ca in contact cu caldura degajata de cuptor, aragaz inseamna un pericol pentru sanatate.

Mopul. O solutie care sa nu te puna in genunchi atunci cand va trebui sa lustruiesti podeaua. Insa mopul din carpa este cel care va incurca mai degraba decat sa fie util. Imprastie bacteriile chiar si cand se folosesc produse speciale pentru suprafete.

Una peste alta pe-o parte incerci sa mentii un mediu curat insa in egala masura iti afectezi sanatatea. Alergiile sunt dintre cele mai frecvente, cele care de altfel ajung sa slabeasca sistemul imunitar si sa te faca mai predispus la boli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.