De ce sunt romanii stresati

De multe ori intr-o nota comparativa ne dam seama ca romanii sunt cei care se streseaza mai mult. Caci grecii sau italienii au un program de pauza la pranz si toata forfota incepe dupa masa. Romanul in schimb este cel care se streseaza pentru orice si fuge de colo colo, are mereu o treaba de facut si inventiv din fire daca s-ar aplica si regula celor din afara romanul cu siguranta ar gasi timpul propice pentru a avea singurul magazin deschis la ora de pauza.

De ce timpul zboara mai repede pentru romani? Sau de ce se streseaza acestia? Motivele sunt diverse si cu legatura in mai toate domeniile vietii si de activitate. Trist este faptul ca romanii sunt stresati in procent de peste 64. Poate fi viata de familie, bugetul, cresterea preturilor sau sanatatea. Depasim tari precum Cehia sau Slovacia insa se poate si mai rau, asa cum ne arata Croatia sau Turcia.

Motivele pentru care se streseaza romanii inseamna:

  • 28% sunt stresati de starea de sanatate insa nu numai a lor ci in general chiar si pentru cei din familie. 
  • 11,3% au in vedere viata de familie, fie ca si nivel de intelegere, fie ce tine de divort, nunta etc. 
  • 4,7% reprezinta procentul celor care se streseaza din cauza sigurantei personale, usor egoist spunand. 
  • 47% sunt stresati din cauza cresterii preturilor, sau a economiei in general ceea ce reprezinta 44,9%. 
  • nu in ultimul rand 44% spun ca sunt stresati de creditele pe care le au la banci, de greul cu care se descurca pentru a tine plata la zi. 
Stresul este cel care sta la baza multor alte afectiuni astfel ca pe acest fond si starea de sanatate cunoaste o influenta negativa. Suntem pesimisti, tristi si stresati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.