Secretele unei vieti fericite

Fiecare dintre noi are micul sau secret al fericirii. De fapt poate ca un singur ingredient iti lipseste, chiar simplul gand ca ai de toate si ar trebui sa te simti implinit. Si daca mai pui si ceea ce spun cercetatorii atunci ar trebui sa tii cont si de urmatoarele:


  • Nu uita sa fii bun. Mai cu seama pentru ca astfel de gesturi se pare ca activeaza aceleasi parti din creier ca si pentru alimentatie si sex, aspecte ce ne fac sa ne simtim bine desigur. 
  • Miscarea conteaza mai mult decat crezi. O data cu astfel de activitati reduci stresul si cresti respectul de sine. 
  • Sporeste atentia. Cercetatorii spun ca persoanele atente au un sistem imunitar mai bun. 
  • Iarta chiar daca nu uiti. Sentimentele negative ne afecteaza si daca invatam sa iertam si sa trecem peste vom avea o mai buna parere despre noi in primul rand, o perceptie pozitiva care sa ne faca mai impliniti, mai fericiti. 
Dincolo de acestea conteaza ca fericirea este doar o stare. Nu numai ca ar trebui sa profitam mereu de astfel de clipe insa trebuie sa intelegem ca fie vine din noi, fie trebuie sa muncim pentru asta. Nu este simpla insa cu o satisfactie enorma cand indeplinim ceea ce ne propusesem. Conteaza modul in care percepem viata si pe cei din jur, conteaza ce facem pentru a fi fericiti. Cine a spus ca este fericit fara sa faca nimic? Sau poate si asta este o forma de a te simti bine; poti fi fericit cand bei o cafea, cand zambesti, cand esti cu cei dragi, cand pur si simplu faci totul cu placere. Fericirea uneori o inveti sau o primesti ca o lectie de la viata. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.