Mancarea se serveste cu complimente si sunete complementare

Ai patit si tu sa iti dai seama ca un anumit fel de mancare este mai placut cand se serveste intr-un cadru pe masura? Vinul fiert iti aminteste de sarbatori pentru ca servit in acest cadru devine mai gustos. Sau sarmalele de Craciun, pestele servit la un restaurant pe malul marii. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca sunetele joaca un rol important cand vine vorba de servirea mesei.

Parca nimic din ceea ce consumi nu este la fel ca si atunci cand pe fundal se aud sunete relaxante. Este si asta o strategie de marketing, intentionata sa faca consumatorii sa stea mai mult la masa si sa consume mai mult. Restaurantele de orice tip nu exclud aceasta metoda cand vine vorba de aduce un plus in modul in care se simt consumatorii ce le trec pragul. Dincolo de asta muzica este o terapie fara doar si poate. Insa mai mult decat atat pentru ca tindem sa asociem lucrurile intre ele in functie de ceea ce am experimentat in trecut asociem mancarea cu diverse cadre, sunete si cand se contureaza un astfel de cadru mancarea devine mai delicioasa, mai apetisanta. 

Patesti si tu adesea sa iti dai seama ca oricat ai incerca mancarea pe care o prepari acasa nu se compara cu ceea ce cumperi sau servesti in oras? Nu are cum sa fie caci socializezi, asculti muzica si te simti  bine. Pana la uram este un ritual, este nevoia de a savura mancarea nu de a manca doar pentru a trai. Si cand ai si o companie buna...masa este mai delicioasa ca oricand.

Studiul arata clar faptul ca suntele adecvate pentru un anumit moment si pentru ceea ce servim vin ca un plus de gust pentru mancare, ca si cand ai pune acel ingredient secret in reteta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.