Despre bacterii si ce te inconjoara

Bacteriile sunt peste tot in jurul nostru. Oricum ar fi si oriunde ai merge dai numai de bacterii. In plus corpul tau are n bacterii de care de altfel ai si nevoie intr-o masura. Multe sunt inofensive insa cert este ca sunt prezente. Si ce nu stii despre ele te va surprinde:

  • Avem nevoie de bacterii pentru o buna functionare a organismului. Deci nu iti dori sa scapi de ele. 
  • Telefonul mobil este unul din cele mai pacatoase lucruri caci pe suprafata sa sunt mai multe bacterii decat se gasesc pe butonul vasului de toaleta. Acesta sta prin genti si pe suprafete ce colecteaza bacterii "combinate".
  • In organismul uman sunt tot atat de multe bacterii cat un kilogram si 800 ca si cantitate. 
  • Chiar si in zona biroului acolo unde lucrezi zi de zi ore in sir ajunge sa fie plina de bacterii, cu 400 de ori mai multe decat s-ar gasi la baie. Asta poate ca si din ideea in sine ca in baie sunt bacterii de tot soiul vei curata mai des si mai intens decat o faci la birou. 
  • Buricul este locul in care s-au identificat nu mai putin de 1400 de bacterii. 
  • Daca ar fi sa contorizam numarul de bacterii cu siguranta se depaseste numarul populatiei de pe pamant. 



Si daca nu stiai afla ca bacteriile sunt responsabile de mirosurile specifice unui om. Spre exemplu transpiratia nu are miros insa din cauza bacteriilor ce se gasesc pe piele apare si mirosul. Si in general pielea fiecarei persoane are un miros aparte si asta tot in functie de bacteriile de pe pielea fiecaruia. Pana si ploia are un miros specific si asta se datoreaza de asemenea unui grup de bacterii, actinomicetele. Responsabile insa nu numai de aceste situatii bacteriile sunt si benefice intr-o oarecare masura pentru functionarea optima a organismului uman. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.