Fie ca esti, fie ca nu esti - ce te face mai inteligent

Cu totii ne-am dori sa avem parte de aprecierea celor din jur si sa fim considerati oameni inteligenti. Cu toate acestea se crede ca nu numai ceea ce la propriu stii va influenta parerea celor din jur in a crede ca esti de un un anumit nivel de cunoastere.

Conform studiilor se pare ca nivelul de inteligenta si ceea ce cei din jur cred tine de:

  1. Aspectul fizic. Fara sa fie vorba de superficialitate se pare ca oamenii ii considera pe cei destepti ca fiind personaje ce au nevoie de ochelari. O situatie oarecum clasica caci tindem sa credem ca este vorba de cei care isi petrec foarte mult timp in biblioteca. 
  2. La acelasi capitol de aspect fizic se crede ca anumite trasaturi sunt cele care ii incadreaza pe unii in nivelul de inteligenta. Cu alte cuvinte tine de fata ingusta, de nasul mai mare si de  o barbie subtire.Nu trebuie sa fii un geniu cu aspect fizic placut si tocmai pentru ca nu frumusetea este punctul forte se compenseaza cu inteligenta. 
  3. Consumul de bauturi in vazul tuturor. Nici nu mai conteaza ca este o bere fara alcool sau ca este vorba de o cantitate foarte mica- cu totii corelam ideea de consum de alcool cu ideea de comportament iresponsabil dupa consum de alcool. 
  4. Modul in care pasesti. Se crede despre cei care au un pas mai rapid decat ceilailti cu care este prezent ca sunt competitivi, de cei care raman in urma ca sunt lenesi astfel ca persoanele care au un ritm la fel cu ceilalti este o persoana inteligenta. 
  5. Si poate ca total surprinzator de ceea ce unii cred se pare ca un studiu realizat pe aceeasi tema, de data aceasta tinand catre modul de scriere, scoate la iveala faptul ca persoanele care scriu simplist si se fac mai usor intelesi sunt mai inteligente. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.