Cum poti limita radiatiile de la calculatoare

In fiecare zi te bazezi pe calculator pentru a rezolva toate lucrurile si uneori chiar meseria in sine inseamna sa lucrezi din fata unui calculator. Poate ca simplismul situatiei te ajuta insa in egala masura te va dezavantaja cand vine vorba de sanatatea ta si de gradul de radiatii de care ai parte.

Pentru a limita radiatiile emise de calculator pe care corpul tau le primeste zilnic pana la urma trebuie sa tii cont de anumite aspecte:

  1. Schimba calculatorul. Si nu este o gluma caci cele mai vechi au emisii mai mari si tocmai pentru ca nu se bazeaza pe o tehnologie moderna au parte de o functionalitate mai mica. Asa ca un plus castigat este la tipul de calculator folosit. 
  2. Inprejmuieste-te de plante. Ideal ar fi sa lucrezi in natura insa nu avem acest noroc. Insa o planta ar putea capta mare parte din radiatii, asa cum este cactusul, cel mai indicat din acest punct de vedere. 
  3. Evita sa stai cu ochii in calculator. Se spune ca iti strici ochii insa nu numai oboseala este o problema ci si faptul ca absorbi mai multe radiatii. Pastreaza o distanta de 80 de cm fata de ecranul gadget-ului preferat. 
  4. Mentine in preajma un ventilator pentru ca nu toate radiatiile sa fie absorbite de corpul tau. 
  5. Evita in egala masura ca laptopul sau calculatorul sa fie folosit in zone mult prea populate sau in acea incapere din casa unde stai cel mai mult. 
  6. Hidrateaza-te foarte bine si aplica creme caci nivelul de radiatii afecteaza pielea. 
  7. Efectele negative din radiatii se cunosc printr-o dieta si viata sanatoasa. In acest sens se recomanda cure frecvente cu vitamina A si C. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.