Unde femeile nu au voie

Cu un usor stil discriminator inca exista o balanta ce nu inclina egal intre barbati si femei. Asadar, exista locuri unde prezenta femeilor este total interzisa, o blasfemie de vreme ce religia interzice in multe cazuri ca femeile sa fie prezente in anumite lacase de cult.

  1. Muntele Athos este o prima varianta. Aici locatia este plina de calugari si se crede ca prezenta feminina ar afecta un echilibru. Si pentru ca treaba este serioasa se pare ca nici animalele de sex feminin nu sunt agreate. Nu se stie de ce caci intr-o manastire de maicute spre exemplu barbatii au totusi acces insa partea inversa nu este acceptata. 
  2. Arabia Saudita nu interzice femeilor sa traiasca sau sa viziteze locul insa totul este restrictionat. Nu pot face mare lucru fara acordul unui barbat si fara sa fie insotite de un barbat. 
  3. Nici cand vine vorba de Haji Ali Dargah Shrine din Mumbai nici aici prezenta feminina nu este agreata. Ba mai mult interzicerea femeilor in astfel de locuri nu afecteaza cu nimic bunul mers la lucrurilor din punct de vedere turistic. 
  4. Si in Romania se intampla un astfel de lucru. Se intampla in Frasinei. Desi se permite ca femeile sa se spovedeasca si sa ia contact cu lumea bisericeasca aici nu au voie sa intre in biserica. 
Povestile de tip legenda se continua si spun ca blestemele ii vor ajunge pe cei care nu respecta regula aceasta. Se spune chiar ca femeile fie vor fi nefericite fie vor avea parte de o nenorocire. Asa ca inca se pastreaza astfel de traditii sa le spunem. Concluzia trista este ca desi se crede ca femeile sunt anticipate mai avem cu mult pana cand sa ajungem  sa avem drepturi si libertati egale. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.