Nu stii ce consumi cand servesti vin

Pe principiul nimic nu mai e sanatos in zilele noastre se pare ca si vinul cunoaste "imbunatatiri" de gust. Daca nu este vorba de conservati atunci sunt alte substante chimice ce se adauga in compozitia sa. De fapt numai mustul este un produs 100% din vin. Iata ce nu stii ca bei cu fiecare pahar de vin servit:
  • Sulfitii sunt comuni. Asta pentru ca au ajuns sa fie motivul pentru care stranutam mai des si avem chiar si dureri de cap. Reputatia proasta a acestora vine de la caz la caz cu severitate sau nu. Acestia sunt necesari pentru a nu deveni din vin in otet. 
  • Te-ai gandit ca un vin poate sa contina chiar si metale grele? Unele sortimente contin mangan si cupru, ceea ce face ca un vin sa fie de fapt o combinatie letala. Asta ar insemna daca respectivele cantitati ar fi peste masura insa se tin sub control cat sa nu afecteze. Asta totusi nu inseamna ca sunt scutite de astfel de ingrediente in compozitia lor. 
  • Histamina. Este si ea prezenta in vinuri insa numai in compozitia unora. Asta pentru ca hsitamina este necesara la acele sortimente ce trec prin tura doi de fermentatie, pentru ca textura lor sa fie una mai fina. 
  • Alcoolul este si el prezent, poate ca cel mai comun ingredient de care toata lumea stie. Ceea ce ar trebui sa stim de asemenea tine de faptul ca pe masura ce un vin este mai light, adica pe masura ce este cu mai putine calorii, cu atat este mai bun. 
Un vin mai poate contine de asemenea si resveratrol, taninuri de asemenea. In functie de sortiment vine si continutul acestui vin. Sa nu uitam insa ca totul difera si tine si de calitatea acestuia. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.