Pantofii cu toc sunt daunatori

Daca ai nevoie de interventie medicala doar ca sa porti purta un element confortabil, ar trebui sa iti dai seama ca nu e chiar asa sanatos. Atunci cand vine vorba de tocuri, interventia consta in injectie de umplere dermica, cunoscuta sub denumirea de ”tratamente Loub”, pe care celebritatile sau alte femei care iubesc pantofii stiletto sunt dispuse sa faca asa ceva doar ca sa faca un pas mai confortabil in acesti pantofi.

Cat de daunatoare sunt tocurile pentru tine?

Un nou studiu publicat recent scoate in evitenta faptul ca pantofii cu toc inalt pot cauza leziuni la nivelul gleznei si dezechilibru muscular, printre multe alte riscuri de sanatate. Deci, de ce ar purta femeile asa ceva? Asteptarile culturale pun tocurile inalte ca o incaltaminte ideala pentru sexul feminin. Pantofii cu talpa joasa nici nu au intrat in discutie anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes, in timp ce angajatii unei companii aeriene se lupta impotriva politicilor de vestimentatie care cer ca stewardesele sa isi pastreze tocurile in picioare. Plangeri similare au fost lansate si de lanturile alimentare mari din Canada, unde angajatele sunt obligate sa poarte tocuri inalte la locul de munca.

Si au si un motiv bine intemeiat ca sa se planga: tocurile reprezinta niste ”capcane ale mortii” pentru picioare, o stare pe care am ajuns sa o acceptam ca fiind normala, cand in mod sigur nu e. Pentru toate femeile care poarta balerini sau pantofi cu talpa joasa, oamenii de stiinta sustin ca acestea au luat alegerea potrivita.

Iata ce prejudiciu pot aduce tocurile picioarelor tale:

Pot sa apara in primul rand simptome de oboseala, durere, ciocuri in calcai. De asemenea, specialistii avertizeaza ca incaltamintea de proasta calitate va determina o pozitie incorecta, care poate conduce catre suprasolicitarea piciorului. Acest lucru va favoriza aparitia oboselii si, in final, a durerii. Pe masura ce timpul va trece, va avea loc o acumulare de calciu pe portiunea suprasolicitata, care va determina aparitia ciocurilor in calcai, formatiuni extrem de dureroase.

Alte simptome care vor aparea constau in deformarea picioarelor, durerile de spate si chiar infertilitate. Specialistii atrag atentia ca toata partea inferioara a corpului este afectata de mersul pe tocuri.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.