Sindromul Weber Parkes

O adolescenta a carui picior este de doua ori mai mare decat unul normal, este un model pentru persoanele cu handicap, deoarece s-a decis sa pozeze in costum de baie. Isa-Bella Leclair, in varsta de 19 ani, s-a nascut cu o boala genetica rara numita sindromul Parkes Weber, care a determinat ca piciorul sau drept sa se umfle. Din cauza acestei afectiuni, piciorul adolescentei a crescut pana la aproximativ 18 kilograme, iar acest lucru a determinat-o pe tanara fata sa renunte la activitatile sportive dar si la anumite piese vestimentare, cum ar fi jeansii stramti.

Cu toate acestea, tanara Isa-Bella provoaca standardele actuale si moderne de frumusete aratandu-si increderea pe care o are in aspectul sau fizic. Luna trecuta, adolescenta a castigat un titlul de frumusete in orasul sau natal Campbellton, New Brunswick, Canada, si spera ca pe aceasta cale sa faca cunoscuta boala de care sufera.

"Aceasta afectiune nu ma defineste pe mine ca om si nu voi permite ca acest lucru sa ma opreasca de a purta un costum de baie dragut sau o rochie frumoasa"- declara Isa-Bella. "Pentru mine, increderea este cea mai importanta parte, deoarece in momentul in care oamenii vad pe cineva cu incredere de sine- chiar si cu un handicap- nu vor simti mila, ci din contra- admiratie."

Ce este sindromul Weber Parkes?


Sindromul Weber Parkes (PWS) este o afectiune congenitala rara si care determina ca vasele de sange anormale sa fie in numar cat mai mare. Se aseamana foarte mult cu sindromul Klippel- Trenaunay si se trateaza aproximativ la fel.


Spre deosebire de copiii care sufera de sindromul Klippel-Trenaunay, cei cu Sindromul Weber Parkes sunt mult mai predispusi la insuficienta cardiaca, din cauza malformatiilor arterio-venoase. Complicatiile posibile ale PWS pot include umflarea unuia din membrele copiilor- de obicei un picior- si sangerari cauzate de malformatiile vaselor de sange.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.