Nu dormi bine? Afla de ce!



Nimic nu descrie o zi perfecta decat un somn bun. Insa, pe de alta parte, foitul in timpul intregii nopti ar putea sa conduca, aproape sigur, la un inceput de proasta calitate in dimineata urmatoare. Bineinteles, obtinerea unui somn bun nu este un proces atat de simplu si nu inseamna doar odihnirea ochilor- ei bine, somnul este un proces mult mai complicat decat atat, mai ales pentru cei care au probleme in aceasta privinta. Corpul si mintea ta trebuie sa fie pregatite pentru a petrece opt ore de odihna. Exista o mutime de ganduri care ne tulbura somnul, insa cu o ingrijire adecvata fata de tine si de mediul in care traiesti, ai putea sa iti cresti sansele de a avea un somn bun.  

Iata de ce nu te odihnesti bine

Gandesti prea mult- avem vieti ocupate- nu e nicio indoiala din acest punct de vedere. Ne umplem viata cotidiana cu zeci, daca nu cu sute de responsabilitati si obligatii. Astfel, atunci cand incercam sa ne odihnit pe timpul noptii, creierul incepe sa isi reaminteasca orice s-a petrecut in timpul zilei. Din pacate, atunci cand se intampla acest lucru, adesea suntem prinsi intr-un cerc vicios, din care e aproape imposibil sa mai scapam. Dar, daca iti doresti sa scapi de aceasta problema poti sa incepi sa iti planifici timpul zilei intr-un mod mult mai eficient. 

Obiceiuri de somn neregulate- poate ca in facultate reuseai sa ai un program de functionare mai haotic, insa acest lucru nu este valabil si cand esti un adult responsabil. Ei bine, lipsa unui ciclu de somn normal poate sa iti afecteze intreg programul. Astfel, daca iti doresti sa ai parte de un somn ca la carte, trebuie sa iti mentii o rutina din acest punct de vedere: sa te culci si sa te trezesti la aceleasi ore din zi. Printr-o astfel de planificare, creierul tau nu va mai fi la fel de solicitat iar tu vei putea dormi excelent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.