Avantajele unui termostat, fie el si clasic



Pentru detinatorii de centrala termica in locuinta un termostat ar fi necesar. Ca un stil avansat de la setarea directa din panoul centralei, actualmente exista optiuni ale unui dispozitiv separat insa conectat la centrala. Acesta permite reglajul temperaturilor astfel incat nivelul de confort sa fie unul ridicat.

Gama de tipuri de termostate
Cea mai comuna categorie este cea a termostatelor clasice. Simple, intuitive si de mare ajutor, aceste termostate aduc avantajul de a se potrivi unei largi categorii de utilizatori. Asadar, indiferent de nivelul de cunoastere al unui doritor cu siguranta ca gama de termostate clasice este una potrivita.
Chiar si clasice fiind, exista varietate in optiuni. Pot fi cele cu fir, cele wireless si nu in cele din urma termostatele de contact si cu tub capilar. La fiecare categorie se vor gasi alte si alte subcategorii insa in mare parte se definesc ca fiind cele programabile sau nu. Pentru fiecare in parte exista aspecte de interes care definesc in cele din urma si alegerea utilizatorului. Iata si avantajele acestora:

ü  Pentru cei care considera ca sunt incepatori in ale dispozitivelor de acest gen, clasicul se poate defini ca fiind acel aparat montat pe perete, cu ajutorul caruia se poate seta temperatura. Este practic prima optiune de trecere de la reglajul din centrala la cel la distanta. Dispozitiv cu fir, ce nu impune dificultati in manevrare, avand practic doar doua optiuni, de ridicare sau scadere a nivelului de temperatura, pe trepte.

ü  Termostatele programabile permit un si mai mare control al confortului, prin posibilitatea de a alege si timpul cand centrala sa furnizeze mai multa sau mai putina caldura sau apa menajera la un anume nivel de temperatura. Este ca si cand iti pregatesti confortul casei pana cand sa ajungi, pentru ca nimic sa nu iti stea in cale. Dupa o zi de munca obositoare ultimul lucru dorit este sa astepti sa se incalzeasca mediul ambient.

ü  Daca termostatul dispune de un buton rotativ se face si mai usor de utilizat. Daca dispune de ecran tactil este si modern si atractiv ca design, potrivindu-se intr-un mediu al casei unde nici nu da de banuit ce ar putea fi. Desigur, acestea sunt cele de regula alese de utilizatori cu atractie la nou si la categoria de high tech.

ü  Termostatele care se pot controla prin wireless sunt si cele care permit un reglaj chiar si cand nu sunteti acasa, cel mai inalt nivel de control pentru centrala termica. Ba mai mult decat atat, exista si sisteme complexe care includ posibilitatea de a regla dispozitive precum panourile solare sau incalzirea din pardoseala, din acelasi sistem.

Indiferent de alegerea facuta este clar ca un termostat nu poate sa vina decat cu avantaje in folosire. Scutesc timp si energie, fac ca manevrarea sa fie una usoara si sa nu mai depinda utilizatorul de prezenta fizica la centrala pentru orice tip de reglaj. Chiar si in varianta clasica, in zilele noastre un termostat este inca de la inceput ales in montajul complex al centralei termice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.