Imbinand utilul cu placutul, cititul pe plaja

In ultima vreme a citi o carte este deja un lucru rar. Din punct de vedere al timpului si mai cu seama pentru ca exista alternative moderne cititul, literatura pura nu revistele, este deja o raritate. Si luand in considerare beneficiile literaturii, cum a citi iti largeste orizontul de cunoastere, imaginatia si modul de a gandi este pacat sa uitam de acest obicei. La acelasi lucru se pare s-au gandit si cei din Albena acolo unde s-a inuagurat prima biblioteca pe plaja. Din toata Europa doar statiunea Albena din Bulgaria este cea care detine singura biblioteca de acest gen.

Cum functioneaza sistemul? Ai putea crede sunt necesare ceva formalitati pentru a te bucura de acces la biblioteca. Insa cei care au gandit proiectul au ajuns la concluzia ca trebuie sa faciliteze accesul in acest sens pentru a face ideea cu atat mai atractiva. In acest sens doritorii de literatura nu au nevoie de o inscriere speciala. Mai mult decat atat cei care doresc sa continue citirea nu numai pe plaja ci si pe restul zilei pot sa faca acest lucru lasand in schimb o alta carte.

Din vasta biblioteca se pot gasi carti in diferite limbi caci statiunea Albena este populata nu numai de bulgari ci de turisti din toata lumea. Se pot gasi asadar carti in limba engleza, bulgara, germana, rusa, franceza dar si romana. De toate pentru toti si acelasi principiu este si cand vine vorba de tipul de carte. De la romane clasice la cele de actiune biblioteca de nu mai putin de 12 metri vine cu o diversitate in ceea ce ofera.

Proiectul este atat de bine gandit incat indiferent de starea vremii cartile sa nu fie expuse la temperaturi si conditii care sa le afecteze calitatea pe termen lung. Ramane doar ca fiecare turist care vine aici sa aprecieze ideea si macar din pura nostalgie a ceea ce inseamna cititul sa prefere un moment de relaxare in acest sens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.