Trendul platformelor de socializare

Exista un trend in ceea ce priveste postarea pe platformele de socializare a starilor, a locurilor unde esti, a fotografiilor cu persoana iubita. Si cand nu ai una inventezi una. Este atat de usor sa iti creezi o alta identitate decat cea reala caci pana la urma in lumea online exista o alta viata. La fel de usor cum iti expui viata privata poti sa iti creezi una. Denota clar o problema poate de frustrare acolo unde nu ai ce sa spui, cand viata ta nu este una multumitoare, cand nu ai motive sa te bucuri de ea asa cum este.

Exemplul unui student la arte, Keisuke Jinushi, demonstreaza ca se poate si mai cu seama ca se poate cu stil. Experiment sau nu acesta a pacalit opinia celor activi pe platformele de socializare intr-un mod cel putin ciudat insa cu multa imaginatie pentru a "demonstra" ca are o iubita. Fotografiindu-se singur acesta a lasat la "vedere" doar o mana de femeie. Insa nu este o prezenta feminina ci mana sa. Frumos machiata, cu manichiura perfecta si jucausa, cu gesturi tandre care din fotografie sa reiese o mare iubire si atentie ca intr-un cuplu normal pana la urma planul sau a dat roade.

Satisfactia este desigur una personala caci oricat de multe aprecieri ar fi primit totul se opreste in mediul virtual. Ramane totul in plan virtual caci in intimitate accentul este din nou pe singuratate. Si acesta nu este un singur exemplu. Sunt sute de cazuri ale celor care creeaza conturi fictive, care se declara intr-o relatie. A fi sincer cu tine in primul rand nu este o teorie cunoscuta de astfel de persoane. Insa daca acesta este trendul atat timp cat viata reala se separa de ceea ce se contureaza in plan virtual totul se rezuma la o joaca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.