Problema cainilor, legea si cainii cu stapan

Curtea Constitutionala a ajuns la concluzia ca ceea ce inseamna problema eutanasierii cainilor este constitutionala. Se da liber la eutanasieri de vreme ce cainii fara stapan nu sunt adoptati. Insa indignarea nu vizeaza doar acest aspect ci si faptul ca o data cu aceasta lege vin si reglementari ce au in vedere chiar si cainii cu stapan.

De cate ori nu ti-ai pierdut animalul de companie? Cu putin noroc il gasesti insa dupa ce legea maidanezilor va fi in vigoare este pasibil de amenzi si chiar riscul de a-ti pierde catelul. Asta pentru ca noua lege prevede ca un caine fara stapan este cel lasat liber, cu sau fara o forma de identificare, fie ea clasica zgarda care sa ateste provenienta, fie cipul implementat. Amenda este prima parte care ustura.

Exista acea prevedere conform careia cainele gasit si identificat poate fi returnat in termen de 7 zile. In baza acelor "servicii speciale" care sa anunte proprietarul exista totusi riscul ca acest lucru sa nu se intample. Cainele este posibil de adoptat atat de persoane fizice cat si juridice. Trecem peste acest obstacol si ajungem la cazul in care proprietarul de drept isi revendica cainele. Pentru ca a fost gasit de hingheri, pentru ca a fost cazat, hranit, controlat si deparazitat trebuie sa platesti. Si pentru a fi in termenii legii mai ai de platit si sterilizarea animalului, plus costurile de microcipare.

Amenzi si daca spatiile sunt murdare din cauza cainilor, iata ca ceea ce unii asteptau s-a intamplat. Un alt val de proteset si nemultumiri caci suna totul prea barbar. Dorim o tara civilizata cand nu facem nimic pentru asta si cand se impune iese cu scandal. Dar unde-i lege nu-i tocmeala.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.