Cu ce te ajuta menta

Menta nu este recunoscuta doar pentru aroma sa. Cu siguranta ca ai savurat cel putin o data o limonada fresh delicioasa- o frunza de menta face minuni cu gustul. Insa dincolo de acest aspect aduce numeroase beneficii si in ceea ce priveste sanatatea. La fel de vestita este si pentru perioadele de dieta pentru ca are efect de stopare a senzatiei de foame si mai cu seama aduce un stimulent pentru digestie. Iata alte cateva beneficii pe care le poti avea din consumul de menta:
  • Un plus pentru sistemul imunitar. In acest sens menta tine la distanta bolile si in general racelile care sunt cele mai frecvente. Asta pentru ca aduce aportul de vitamina C si nu numai.
  • Menta poate solutiona durerile de cap. Relaxarea poate veni dupa o infuzie, un ceai sau chiar un masaj cu ulei esential pe baza de menta. Te revigoreaza pur si simplu.
  • In caz de greata menta este benefica din nou.
  • Pentru ca este cunoscuta si pentru proprietatile sale dezinfectante menta poate fi parte dintr-un ritual pentru o respiratie proaspata. O poti folosi ca si apa de gura si in egala masura pentru ca calma durerile de dinti.
  • Pentru oboseala si in special la nivelul picioarelor menta face minuni. Stimuleaza circulatia periferica si alunga senzatia de greu, de picioare umflate.

Inhalatiile sunt recomandate pentru cei care au probleme respiratorii, infuziile pentru piele. Uleiul esential din menta este miraculos pentru ten de asemenea pentru ca acesta curata profund si te scapa de puncte negre, de acnee. Si nu in ultimul rand menta nu este de ignorat cand vine vorba de digestie pentru ca o stimuleaza. Ficatul este si el avantajat de consumul de menta si per total intreg organismul. Si in plus este un remediu natural care nu iti va obosi si mai mult organismul sau fara sa il afecteze intr-un fel.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.