Nu este o gluma: ai grija de creierul tau!

Stim ca o viata sanatoasa inseamna o sansa in plus de a avea o viata buna si de lunga durata. Si daca atentia este in special pentru organele interne pentru o buna functionare a organismului nu este de neglijat creierul. Diversele activitati si obiceiuri ar putea sa distruga sau sa scada capacitatea acestuia din varii puncte de vedere.

Sa ai grija de creierul tau inseamna un complex de aspecte de care se leaga:

  • Sa ai grija de prima masa a zilei. Micul dejun se pare ca are mai multe avantaje decat credeam. Cand acesta lipseste creierul nu primeste nutrienti, ceea ce in timp dupa la degenerarea sa. 
  • Sa mananci prea mult. O dieta sanatoasa pastreaza si arterele pe aceeasi lungime de unda caci astfel circulatia nu este afectata si prin urmare creierul se oxigeneaza cum trebuie. Opusul acestei situatii inseamna un creier ce nu primeste ce are nevoie si privat de o buna oxigenare nu va mai functiona atat de bine. 
  • Fumatul afecteaza plamanii si nu numai. Acest obicei distruge celule importante si afecteaza creierul, facandu-l sa se micsoreze. 
  • Tinand cont de oxigenarea creierului se pare ca a dormi cu capul acoperit aglomereaza cantitatea de dioxid de carbon. Un obicei care afecteaza creierul. Si nu numai acest aspect este important ci si ce aer inspiram, prin urmare un mediu poluat va afecta creierul. 
  • Si pentru ca celulele creierului se regenereaza si ele lipsa somnului este un minus din acest punct de vedere, la fel ca si activitatile ce ar putea stimula pentru a folosi capacitatea maxima a creierului. Printre activitatile de acest gen vorbitul este ceea ce se recomanda. 
Citeste, vorbeste mai mult si nu uita de ce are nevoie creierul tau. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.