- Gateste cu ceapa. Nu te feri de ceapa aproape la orice fel de mancare. Pentru ca aroma sa fie calita fie doar atinsa de ulei, caramelizata sau sub forma sa naturala poate sa schimbe gustul mai mult decat credeai. Spre exemplu Anthony Bourdain in cartea pe care a publicat-o “Kitchen Confidential“ spune ca in bucataria sa se folosesc minim 9 kg de ceapa zilnic.
- Mancarea gatita la foc iute are si ea un scop. Mai ales pentru acele feluri de mancare care se doresc suculente in interior si crocante doar la exterior aceasta metoda este cea mai buna.
- Chiar daca tine de detalii ingredientele trebuie sa fie pregatite inainte de a gati si nu in timpul acestei misiuni. Conteaza sa toci totul la aceeasi dimensiune pentru ca astfel preparatul se va gati asa cum trebuie, fara ca partial mancarea sa fie arsa si partial cruda, zemoasa si nu prea. Cu un gust desavarsit pentru orice inghititura este vorba de totul sau nimic.
- Lasa mancarea sa se aseze. Nu este vorba de un mare secret si totusi un mic amanunt care sa conteze. Astfel preparatul se va linisti la propriu si se va servi cum se cuvine. Spre exemplu ca urmare a fierberii, prepararii termice carnea este zemoasa, suculenta doar in partea de mijloc. Lasand friptura sa se aseze cateva minute acest suc din interior va fi dispersat pe intreaga suprafata astfel nu vei avea gusturi diferite pentru fiecare portie de carne mancata.
Si micul secret tine de bun gust si inspiratie. Chiar si in moda frumosul este relativ si versatil insa bunul gust se apreciaza mereu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Tu ce parere ai?
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.