Un email, o poveste

De fiecare data cand vei trimite un email trebuie sa te gandesti ca destinatarul trebui sa te inteleaga. Ori nu numai logica a ceea ce scrii insa si corectitudinea sunt aspecte de care sa tii cont. Mai mult decat atat, pe principiul detaliilor care fac diferenta tine cont cand vei scrie un email ca sunt pasi peste care nu trebuie sa treci.

Din sirul de greseli pe care le facem cand scriem un email tine cont sa eviti urmatoarele:

  • Incepe cu politicosul salut, indiferent ca este vorba de un email in stil formal sau nu. Este o forma de respect pentru interlocutor. Si in acelasi stil nu uita sa te semnezi sau in orice caz sa iti scrii si salutul de final. 
  • Fie ea si o forma mai rapida de a comunica si de a transmite informatii nu uita ca un email trebuie sa fie corect gramatical. Asta poate fi relativa caci in sinea ta consideri ca este corect cand de fapt este o greseala de aceea trebuie sa verifici orice lucru de care  nu esti sigur 100%. 
  • Ordoneaza totul in paragrafe. Asa se va citi mai usor acel email si se va intelege. Nu scrii o carte si nici povesti. Evita un email prea lung pentru ca oboseste si de cele mai multe ori este uitat in inbox. 
  • Pentru categoria de subiect a fiecarui email nu fi generalist. Nu scrie buna cand tu trebuie sa oferi un raspuns anume. Tocmai ideea in sine a subiectului este aceea de a-ti sari in ochi si a dori sa deschizi acel email. 
  • Cat despre stilul scrisului nu trebui sa optezi pentru culori si un stil aparte insa nici caps lock nu merge. Clasic, scurt, la obiect. 
Si pana la urma chiar daca spunem ca mesajele text au ajuns sa ne deformeze stilul gramatical in email-uri totul este diferit. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.