Protectie solara, mituri si adevaruri

Protectia solara este necesara in fiecare zi de vara chiar daca nu te expui direct la soare. Razele ultraviolete sunt "active" chiar si cand sunt nori. Ai nevoie de creme speciale pentru a preveni arsurile si mai mult decat atat pentru a preveni pe termen lung cancerul de piele.

Insa detaliile ce se leaga de modul in care se aplica protectia solara sunt cele care dau batai de cap. Exista mituri si prejudecati ce se perpetueaza:

  1. Crema de protectie solara nu poate fi folosita dupa ce i-a expirat termenul de valabilitate. Mai mult de 3 ani nu se poate. In plus modul in care se depoziteaza crema cu pricina este de asemenea un element important care sa iti dicteze cat timp sa te poti baza pe crema. 
  2. Alegi un SPF mic din ideea de a te bronza  mai repede. Din nou gresesti caci asta va insemna o mai mica protectie fata de razele ultraviolete. 
  3. Folosesti crema o singura data. Din nou gresesti pentru ca acea crema se va sterge de pe piele din cauza transpiratiei, cand intri in apa. Si in plus actiunea sa nu poate dura prea mult deci ar trebui sa reaplici un strat de crema la interval de cateva ore. 
  4. Nu exista creme care sa iti garanteze ca pot rezista la apa deci folosirea repetata a cremelor e musai caci sa crezi ca exista actiune asa cum se spune este o copilarie. 
Dincolo de modul in care te protejezi folosind crema speciala pentru soare trebuie sa ai in vedere faptul ca pielea ta are nevoie de atentie. De vreme ce te-ai bronzat pielea are de suferit astfel ca trebuie sa completezi totul cu o crema speciala de calmare a pielii dupa expunerea la soare si dupa caz sa tratezi arsurile. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.