Cum iti dictezi viata si sanatatea prin pozitia de somn

Crezi sau nu, modul in care alegi sa te odihnesti, modul in care consideri ca este mai bine sa dormi spune multe despre tine. Nu  numai ca si sugestie in acest sens insa conteaza si in ce masura vine cu o greutate anume in starea de sanatate.

Pozitia de dormit pe care o alegi este poate usor influentata si de tipul de saltea sau pat. Insa cert este ca ar trebui sa eviti sa dormi pe burta. Exista o presiune anume ce se simte pe intreg corpul, nu poti respira la fel de bine si iti da acea senzatie de sufocare. Intr-o astfel de pozitie iti fortezi zona gatului si asta nu are cum sa te ajute sa te simti bine.

In aceeasi categorie de asa nu s-ar putea incadra cu succes si pozitia fetusului; in plan psihologic asta inseamna sa dai dovada de slabiciuni si vulnerabilitati, sa fii un om slab care isi cauta mereu un sprijin, de unde si pozitia de copil. Mai mult decat o astfel de interpretare se pare ca pozitia in sine nu este nici una sanatoasa. Intr-o astfel de pozitie umerii si gatul nu sunt pe aceeasi linie astfel ca apar dureri destul de des.

Asa cum recomanda specialistii cea mai buna pozitie de dormit tine de fiecare in parte insa per general tine de pozitia pe o parte cand asta avantajeaza atat oxigenarea cat si o pozitie cat de cat neutra. Si in aceeasi categorie se inscrie si pozitia pe spate, clasica pozitie pana la urma care sa ajuta la o pozitie neutra a coloanei. Daca ai probleme cand vine vorba de refluxul gastro intestinal pozitia in steaua de mare este cea care sa ajute. Tine pana la urma de fiecare in parte si ce in masura exista situatii ce se doresc combatute, dintre care se pare ca sforaitul le intrece pe toate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.