Performanta exercitiilor fizice

Preferam, cel mai simplu, sa ne "ascundem" in spatele unor mituri despre ce inseamna efortul fizic asa ca tinem mai mult cont de ceea ce spun acestea, limitand atat forta noastra cat si disponibilitatea de a face in continuare.

Se crede ca daca sportul este regulat mancarea nici nu mai conteaza. Nu te avanta sa mananci orice caci oricum a doua zi dai jos la sala. De fapt specialistii spun ca tine de 80% atentie pentru ceea ce mancam si doar o mica parte ce tine de sport pentru a avea tonusul de invidiat.

Trebuie sa ajungi ca vedetele din reviste. Nu te lasa pacalit/a. De fapt vedetele au o intreaga echipa in spate si au optiuni diverse. Se pot bucura nu numai de o mostenire genetica insa de tratamente de top de care se pare nu toata lumea are parte. Asa ca nu iti seta un ideal de asa natura. Ori gandeste-te ca exista si un gram de falsitate in prezentare.

Nu trebuie sa mergi in fiecare zi la sala. De fapt se recomanda un program in functie de ceea ce fiecare in parte isi doreste si are nevoie. Cand nu mergi la sala poti sustine programul de tonifiere si de slabire, dupa caz, prin odihna necesara si prin somn implicit.

Un anume tip de antrenament trebuie urmat in permanenta? Total fals, desi iti arata in scurt timp ca are rezultate pentru o anumita parte a corpului. Insa in stil ideal tine de o varietate de exercitii pe care sa le practici asa ca nu te rezuma; fiecare parte si grupa de muschi trebuie lucrata.

Si nu in ultimul rand nu compensa timpul mai scurt dedicat la sala cu o intensitate mai mare a exercitiilor fizice. De fapt conteaza cum faci si nu cat, pe principiul calitatii care combate cantitatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.