Sfaturi pentru parinti afaceristi

Sa detii o afacere si in acelasi timp sa fii omul complex care are grija de casa si de familie nu este atat de usor precum pare. Este de fapt ceea ce te puna in incurcatura mai ales la inceput de drum. Si daca nu va merge? Si daca nu vei avea acel venit financiar la care speri? Intrebari sunt multe asa ca trebuei sa te pastrezi echilibrat.

Iata cateva sfaturi pentru parintii afaceristi:

  • Cauta un domeniu din care stii ca vei avea clienti, oameni dispusi sa plateasca. De cele mai multe ori este bine sa te gandesti la categoria de consumabile care oricum va avea clientela sa. In orice caz, alegerea iti apartine insa trebuie sa fie una strategica. 
  • Echilibreaza investitiile. Nu spune nimeni ca trebuie sa te pastrezi la un nivel plafonat. Insa nu trebuie sa exagerezi cand vine vorba de unele aspecte care ar putea fi considerate lux la un moment dat pentru cazul tau. Stim ca iti vei dori cat mai repede un birou mai mare si asa mai departe insa cand inca nu ai un flux monetar pozitiv inca nu este cazul sa faci pasi majori de extindere. 
  • Ca in orice afacere tine cont ca va trebui sa indeplinesti mai multe roluri si in egala masura va trebui sa iti inveti angajatii cate putin din ceea ce tu stii sa faci deja.
  • Invata despre eficienta. asta inseamna sa nu pierzi timp cu nimicuri si chiar nici nu cele de rutina. Invatand sa fii eficient vei invata si sa iti maximezi potentialul si ceea ce scoti din afacere, la propriu. 
Si daca mai intervine si ceea ce tine de nevoia de un partener tine cont ca alegerea pe care o faci nu este cea prietenoasa. Poate ca nu va fi tipul de om cu care iti vei dori sa iti petreci timpul liber insa gandeste totul pur business. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.