Cum previi si combati irosirea apei? Cabina de dus care iti limiteaza timpul la baie

Irosim apa. Chiar si la o simpla spalare pe maini spre exemplu gandeste-te ca undeva in lume exista cineva care nu are strop de apa sa se hidrateze. Asadar, este destul de greu sa constientizam insa doar pentru ca nu se intampla sub nasul nostru asta nu inseamna ca nu se intampla deloc.

Pentru a preveni si cat de cat pentru a stopa irosirea apei se pare ca avem nevoie de masuri concrete. Un britanic a venit cu o idee geniala. Designerul cu pricina a inventat dusul cu senzori, spus intr-o forma mai placuta. Asa se face ca robinetul cabinei de dus isi declanseaza un senzor de la dus care dupa 4 minute de folosire  iti indica ca ar trebui sa te opresti. Si chiar face asta, oprind apa.

Mai mult decat a-ti indica ca deja ai consumat suficienta apa, cabina de dus cu pricina este si cea care declanseaza de asemenea o serie de senzori ce "deschid" tepi ai perdelei de dus. Parca nu mai este o asa  incantare sa stai la dus, nu-i asa? Sunt masuri care sa iti afecteze ce-i drept nivelul de confort, insa care in egala masura sa aiba in vedere si ceea ce tine de nevoia de a opri consumul de apa in exces.

Pentru cei care stiu "Sleepy Hollow", Legenda calaretului fara cap regizat de Tim Burton, ideea unei astfel de cabine de dus nu pare totusi noua caci vine cu inspiratie de acolo. Desi in film era un instrument de tortura, aici este vorba de un scop nobil pana la urma, adaptat.

Modelul dusului de asa natura este ca si ceasul desteptator, spun gurile targului. Asta pentru ca nu iti doresti sa iesi din dus insa asa este mai bine. Ca si ceasul - nu iti doresti sa il auzi dimineata cand suna sa te trezeasca, insa este un necesar pana la urma.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.