Multi dintre noi poate ca am auzit despre camerele spion, acele microcamere video care au dimensiuni reduse si pot fi folosite pentru a surprinde imagini sau pentru a filma, fara ca persoana sau persoanele vizate sa realizeze ca activitatea le este monitorizata. Camerele mascate nu mai tin acum doar de domeniul filmelor cu spioni - exista, sunt disponibile pe piata spre vanzare si pot ajuta pe oricine sa supravegheze ce isi doreste.
Camerele spion - sau microcamere video, cum mai sunt denumite - se folosesc in situatii din cele mai diverse. Industria divertismentului are diferite emisiuni bazate pe acest sistem, in care persoanele sunt surprinse in ipostaze diverse, fara a fi constiente de faptul ca sunt filmate. Chiar daca exista si o controversa legata de utilizarea acestor camere - se pune accent in acest caz pe dreptul la intimitate si viata privata, microcamerele video se dovedesc extrem de utile in situatii ce implica siguranta personala sau publica.
Tipurile de camere spion sunt disponibile intr-o gama foarte diversificata. Cele mai utilizate sunt cele statice, care sunt conectate la o sursa de alimentare si pot fi utilizate pentru a capta imagini sau chiar pentru a filma si a reda in timp real, pe un monitor sau un alt tip de dispozitiv pentru vizualizare, activitatea monitorizata. Discretia este cuvantul cheie in acest caz, intrucat montarea camerelor implica simplul fapt ca acestea nu trebuie sa fie detectate de cei vizati.
Microcamerele video sau foto statice, conectate cu fire pentru alimentare si pentru transmiterea datelor, isi gasesc un echivalent mai modern in camerele spion de tip wireless. Astfel de microcamere video pot fi montate in obiecte de uz zilnic, fara a fi sesizate decat de un ochi experimentat. Pot stoca imaginile si filmarile captate in memoria interna de care dispun, sau pot transmite in timp real evenimentele care sunt urmarite. Faptul ca sunt greu de detectat, dar si autonomia de care dispun prin bateria ce le alimenteaza, le recomanda in situatii diverse.
Un astfel de tip de camera spion este si cea mascata intr-un bec cu leduri. Am identificat-o pe bspy.ro, cu toate specificatiile si caracteristicile tehnice, care chiar se dovedesc utile in diverse situatii. Sa spunem ca ai un animal de companie, ai de plecat intr-o deplasare pentru cateva zile si nu ai pe cine sa lasi sa se ocupe de acesta. O camera de supraveghere devine astfel optiunea ideala si poate fi chiar o solutie in cazul in care iti doresti o protectie suplimentara impotriva hotilor.
Acest tip de camera este mascata perfect intr-un bec cu leduri, foloseste tehnologie wireless si dispune de transmitere audio si video, atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte. Raza de transmisie este una ridicata - pana la 200 metri, fara obstacole, iar imaginile pot fi vizualizate sincronizat, pe un televizor, un dispozitiv usb sau un receptor wireless portabil de tipul unei tablete sau a unui smartphone. Chiar si pe timpul noptii aceasta camera poate sa transmita fara probleme, intrucat dispune de leduri infrarosii ce nu emit lumina sesizabila de ochiul uman. Supravegherea animalului de companie sau chiar monitorizarea angajatilor - in cazul in care camera este montata intr-un birou - ajung astfel misiuni indeplinite. Astfel, chiar daca exista unele controverse, folosirea camerelor video spion este tot mai frecventa, indiferent ca este vorba de un scop personal sau public, ori de mentinerea sigurantei si monitorizare a diverselor activitati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Tu ce parere ai?
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.