Babilon Blog - Review

Astazi vorbim despre Babilon Blog
administrat de Mitza.

Incepem cu headerul. Interesanta imagine, imi place cum arata. Cum ar arata mai bine? Bannerul sa fie creat de o persoana experimentata si el sa fie format din:
- poza care o ai si acump pe fundal (poate modificata daca crede el ca iasa mai bine)
- BABILON sa apara undeva central spre sus cu un efect de clipire sau stralucire
- iar acele texte de sub babilon, care am vazut ca au copyright la sfarsit zic ca sunt interesante insa daca ar veni cate o fraza din dreapa spre stanga cu efecte de tot felul ar imbunatati imaginea blogului consistent.
Tot in hedear vad: Follow me on Twitter. Astea stau in meniul din dreata paginii aranjate in asa fel incat vizitatorul sa stie unde e o reclama unde e un blogroll.
La fel si Translate-ul pune-l primul din meniul din dreapta.
Acel date si ceas e ok, nu strica daca il lasi.

Inainte de articole se afla Despre mine. Greseala mare, pentru ca poate fi deranjant iar profilul tau este vazut doar cand cineva este interesat de tine, asa ca lasa-i pe ei sa vrea sa stie despre tine. Sfatul meu e sa-l muti in meniul din stanga.Articolele de pe Babilon Blog care sunt scrise sunt rau organizate.
- Titlul trebuie sa fie cat mai subiectiv, scurt si la obiect cu litera mare la inceput ca sa arata a titlu.
- Textul articolului se scrie cu litera mare la inceputul propozitiei, semn de punctuatie la sfarsitul propozitiei. Renunta la acele puncte de suspensie daca nu este nevoie. Trebuie sa fie o coerenta si fluenta in text pentru o intelegere a informatiei mai bine.
- Limba romana e limba romana adica, fara sh,x in loc de sc, knd, kre, kum, tz si asa mai departe. Eleganta si stilul textul e important.
- Daca rezolvi toate cele de sus poti incepe sa scri cu diacritice, insa asta ar insemna timp in plus dar si o cotatie mai buna blogului ca stil si eleganta.
- In schimbul punctelor de suspensie incearca sa folosesti virgula, ca trecere de la o idee la o sub-idee. Poti folosi de asemenea punctul si formulezi o noua propozitie.

Trecem la bara laterala, al lui Babilon Blog la meniul din dreapta. Dupa mine, primul lucru care trebuie sa se afle este acel feed de urmarire, prin care vizitatorii se pot abona la articolele tale. Fie ca este un feed oferit de blogger prin contul google sau un feed prin e-mail de catre feedburner.com este bine sa fie acolo. Iar acesta sa fie cat mai simplu: Abonati-va prin e-mail si o casuta unde cel interesat sa se inscrie prin adaugarea mail-ului. Vad ca blogroll-ul, arhiva si etichetele sunt existente.

Acel ia-ma la tine ar trebui sa aiba sub bannerul blogului un link de adaugare. Poti pune dedesub acest html:

Da-mi un add pe yahoo messenger la id: eugenvali pentru a-ti da codul.

Ai cautarea abia la sfarsitul meniului, e bine pozitionata si acolo. Ai si bannerele dar zic sa le ordonezi pe toate si sa le faci un rand gen: Feed-uri, Blogroll, Bannere, Cautare.

La sfarsitul blogului observ toate directoarele si statisticile, unde primesti o nota buna din partea mea pentru ca undeva la sfarsit ii sunt locul acestora.

Cam atat despre Babilon Blog

2 comentarii:

  1. Mda...Multam fain de review.Am facut ceva modificari azi la el.Am umblat un pic prin html si am mai creat o coloana in dreapta,simt insa ca ceva nu imi place si nu imi dau seama exact ce.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sorry,nu stiu sincer cum ai disparut din blogroll, nu am sters pe nimeni de acolo.Te-am pus la loc,desi nu mi-a placut tonul mesajului tau.Trec peste.

    RăspundețiȘtergere

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.