Turismul, o afacere de bilioane


Turismul este călătoria realizată în scopul recreării, odihnei sau pentru afaceriOrganizaţia Mondială a Turismului ( O.M.T. ) defineşte turiştii ca fiind persoanele ce „călătoresc sau locuiesc în locuri din afara zonei lor de reşedinţă permanentă pentru o durată de minimum douăzeci şi patru (24) de ore dar nu mai lungă de un an consecutiv, în scop de recreere, afaceri sau altele nelegate de exercitarea unei activităţi remunerate în localitatea vizatată.” Turismul a devenit o activitate de recreere globală populară. Turismul este ramura economică cea mai puternică pe plan mondial. În 2004 s-au obţinut în acest sector, conform Organizaţiei Mondiale a Turismului, circa 623 miliarde de U.S. $. În 2008, s-au consemnat peste 922 milioane de sosiri la nivel internaţional, cu o creştere de 1,9% faţă de anul 2007. Încasările internaţionale din turism au crescut în 2008 la 944 bilioane US$ (642 bilioane euro), ceea ce corespunde la o creştere în termeni reali de 1,8%. Cu aproximativ 100 milioane de angajaţi la nivel mondial, turismul se evidenţiază şi ca cel mai important angajator. Călătoriile transfrontaliere se ridică la un procent de 25 până la 30 din comerţul mondial în domeniul serviciilor.
Ca rezultat al recesiunii ce a afectat economia mondială după anul 2000, cererea turistică internaţională a suferit o puternică încetinire începând cu iunie 2008, ce s-a manifestat printr-o scădere a creşterii sosirilor pe plan mondial cu 2% în timpul lunilor de vară boreală. Acest trend negativ s-a intensificat în anul 2009, în unele ţări exagerat de mult datorită virusului H1N1, şi a dus la un declin mondial de 4% în 2009 cu 880 milioane de sosiri la nivel internaţional, şi o cădere estimată a încasărilor din turism de 6%.
Turismul este vital pentru foarte multe ţări, cum ar fi EgiptGreciaLibanSpania şi Tailanda, şi pentru unele naţiuni-insule (BahamasFijiMaldive) datorită aportului financiar consistent obţinut din afacerile cu bunuri şi servicii şi oportunităţilor de angajare în industria serviciilor asociată turismului. Industria serviciilor include serviciile de transport (transportul aerian,croazierele, taxiurile) şi serviciile de ospitabilitate (cazarea, inclusiv hotelurile şi staţiunile, veniturile din divertisment, cum ar fi parcurilecazinourile, mall-urile, veniturile din muzică şiteatrele).
Dacă treceţi prin România şi aveţi nevoie de cazare, eu vă recomand să căutaţi
cazare Azuga , cazare Brasov , cazare Bucuresti , cazare Busteni , cazare Constanta , cazare Costinesti , cazare Mamaiacazare Predeal , cazare Sighisoara , cazare Timisoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.