Cat de receptiv esti

Te-ai gandit vreodata cat esti de selectiv in ceea ce priveste informatia? In jurul tau informatii vin si pleaca, unele mai importante decat altele, unele de ordin profesional, altele de ordin personal. Cat de receptiv esti la toate acestea? Cu siguranta ca vei tria in functie de starea ta, de ceea ce te intereseaa mai mult, de disponibiliatea ta din toate punctele de vedere. Cat este de bine sau nu....in timp iti dai seama.

Cat esti pe bancile scolii receptivitatea ta este cu mult mai ridicata decat la varsta a doua. Este desigur si  conexiune cu viata in sine, cu multiplicarea sarcinilor. Insa receptivitatea ar trebui sa fie prezenta tot timpul caci nu degeaba spune vorba populara "omul cat traieste invata".

Cat esti la munca cat esti de receptiv vine direct proportional cu eficacitatea ta caci cu o atentie distributiva trebuie sa aduci la bun sfarsit multiple sarcini si atat timp cat reusesti fara mari probleme tine si de faptul ca ai fost cu urechile ciulite la momentul oportun sa stii pasii necesari si sa pui in aplicare. Trecand la partea personala cum este si normal suntem receptivi la nevoile celor din jurul nostru,  cu drag si atentie avem grija de cei din familie. Totul suna ideal insa se produce inevitabil un dezechilibru la un moment dat, fie ca suntem suprasolicitati intr-o parte mai mult decat in cealalta. Si nu este totusi acest lucru o provocare a vietii, de a imparti viata personala cu cea profesionala? Caci a le separa total inseamna a renunta la una din ele.

Tinand cont si de latura educativa cat de receptivi suntem este egal cu cat de interesati suntem de cei din jur, de  dezvoltare personala, de a invata, de a inmagazina cat mai multe pe parcursul timpului. Invata sa fii cu mult mai atent, sa acorzi atentie la mult mai multe lucruri decat cele uzuale. Intreaba-ti partenerul de viata, colegul de munca ce mai e nou...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.