Chemarea norocului sau cum viata e o loterie


Se spune ca norocul vine doar la cei pregatiti. Si suntem oare pregatiti si responsabili de ajuns sa imbratisam un mare noroc in viata? Povestea de viata a unora confirma si infirma teoria. Ce ai face de exemplu daca ai castiga la loterie?

Cand realizezi ca ai pe mana o suma de bani enorma, o suma pe care nici intr-o viata nu ai fi putut sa o aduni cu mari eforturi viata ti se da peste cap. Unii au cheltuit nechibzuit si printr-o ironie au ajuns in punctul din care au plecat sau chiar mai rau. Cu gandul ca si-au asigurat traiul de zi cu zi ceea ce era marea problema nici nu s-au mai gandit pe mai departe. Gresala numarul unu caci a doua a fost inconstienta de a cheltui.

Apartamente, masini scumpe si luxul la care nici nu au visat. De toate s-a bucurat pana cand, cu greu au realizat ca nu mai exista o sursa constanta de venit si au inceput sa vanda din bunuri. In scurt timp totul avea sa devina saracie lucie.

Iti vei spune ca au fost furati de bucuria castigului. Insa nici tu nu stii cum ai fi reactionat. Exista si povesti care continua frumos, cu oameni care s-au gandit la investitii pe termen lung si care au pornit cu un plus in afaceri. Putine ce-i drept.

Poate ca pentru fiecare noroc in viata platim sub o alta forma mai tarziu. Poate ca o data cu un lucru bun ne paste ghinionul. Suna fatalist, carmic si cu greu iti vine sa crezi caci in plan psihologic explicatia pare a fi cea de orbire a realitatii, cea de extaz total care te face sa nu te mai raportezi la viata ta de dinainte de castig, de unde si risipa.

Ce ai face maine daca vei fi norocosul cu o suma colosala castigata?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.