Cum vom putea fi diagnosticati in viitor?

Traim intr-o lume in care desi exista foarte multi medici care par a fi dispusi sa ne ajute si sa descopere diagnosticul nostru, acestia trebuie sa realizeze mult prea multe cercetari pentru a indica diagnosticul nostru. Cu toate acestea, in viitor medicii ar putea sa ii diagnosticheze pe pacienti doar dupa respiratia lor. "Amprenta" unica a fiecaruia ii poate ajuta pe specialisti sa descopere unele afectiuni grave.

Acum, fluidele din corpul uman sunt cele utilizate pentru a ajuta la descoperirea unor afectiuni pe care oamenii le au. Compozitia chimica a respiratiei noastre poate oferi informatii precise referitoare la ceea ce este in neregula in corpul nostru. Specialistii elvetieni au preluat ideea din medicina traditionala chineza. Mai mult, eficienta ei este confirmata si de capacitatea soarecilor si a unor caini de a depista bolile grave de care sufera oamenii doar prin intermediul respiratiei lor.
Cercetatorii isi doresc sa gaseasca o cale de identificare a compusilor chimici prezenti in respiratie. Ei au testat 11 voluntari si au descoperit existenta unui tipar chimic personal al respiratiei fiecarei persoane. In ea se gasesc anumiti metaboliti semivolatili ce pot fi folositi in scop diagnostic.
Expertii sustin ca aceste caracteristici chimice raman stabile. In caz contrar, aceste trasaturi chimice nu ar mai putea fi de ajutor in scopul diagnosticarii.
Specialistii urmaresc identificarea unui tipar constant care sa fie prezent in respiratia pacientilor ce sufera de afectiuni pulmonare. Sansele cele mai mari sunt de a descoperi biomarkerii specifici prezenti in respiratia unor astfel de pacienti.

In zilele noastre, o asemenea metoda nu este folosita, insa rapiditatea cu care o boala poate fi diagnosticata pe aceasta cale o poate impune in practica medicilor pentru viitor. Ea i-ar putea ajuta pe acestia sa urmareasca si efectele secundare ale unor tratamente pe care pacientii le urmeaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.