Maramuresul vestit pana-n Borsa te-a ispitit


La o medie de un concediu pe an ne dorim ca atunci cand alegem locatia sa tinem cont de unicitatea ei. Clientii fideli revin in locuri in care au mai fost mai mult manati de amintiri dar emotia descoperirii altor si altor locatii face parte din farmecul concediului pana la urma. Hai in Maramures de data asta ar suna propunerea de astazi...

Borsa de exemplu se mandreste sa faca parte din jona Maramuresului, un orasel in care traditiile nu au murit, spiritul local si autentic romanesc nu au cunoscut ignoranta. Cu posibilitate de a practica sporturi de iarna aceasta zona este intens populata de turisti tot timpul anului pentru ca obiectivele sale sunt de renume. Si incepem cu cea mai interesanta poate caci asa isi are titlul, de cea mai inalta cascada din Romaina. Este Cascada Cailor, localizată la jumatate de ora de mers de varful partiei in apropriere de un complex turistic. Este cea care iti da fiori cand o privesti, cea care contribuie la un aer magic al locului caci este in egala masura impresionanta, mareata dar si abrupta.

Cu o intindere de verdeata de iti ia pur si simplu ochii descoperi in Borsa rezervatii naturale de mari intinderi si nu putine. Pietrosul Rodnei, Cornu Nedeii – Ciungii Balasinii, Pestera si Izvorul Albastru al Izei sunt doar cateva de amintit. Cu resurse balneoclimatice si agro-pedologice regiunea Borsa insumeaza aspecte importante pe care tursitii de diferite categorii sunt interesati.

Zacaminte cu carul, pensiuni de tot felul si pentru toate buzunarele de la mici si cochete la cele cu un inalt nivel de rasfat uitam de esenta lucrurilor. Acolo unde folclorul este inca pastrat cu sfintenie, unde portul popular este mandria de zestre cu care oamenii locului te intampina sunt bogatia spirituala cu care zona Borsei se lauda.

Iarna este de vis, partia, telescaunul sunt principala atractie. Iar in perioada calda vizitarea locului este musai. Bisericute mici, pastrate in stil vechi, din lemn pe care se vad urme adanci de ani grei, infinita verdeata...pur si simplu de vis...oricand. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.