In ultimii ani unitatile de cazare puteau sa se autocalifice urmand ca mai apoi controlul de la stat sa scoata la iveala adevarata valoare a unitatii respective. Asa se face ca unele care au de ce se speria in lupta pentru competitie sa isi umfle autoevaluarea pentru a mai ramane pe piata in ochii turistilor. Practic se sfida legea caci in libera optiune data controlul uita sa mai vina sau cel putin pana la autoevalaure deja turistii au ramas dezamagiti de situatie.
Romania dispune de peste 1,300 de hoteluri la care se adauga un numar mare de locuri pentru fiecare. Cum a exploata mai degraba spatiul decat a oferi in mod concret servicii de calitate este conceptul pe care se bazeaza marea majoritate in unele cazuri partea trista este ca nici macar nu au cu ce sa justifice autoevaluarea. Asa se face ca legea a permis o interpretare subiectiva a cazului. Peste 4,000 de unitati nu au fost verificate in urma autoevaluarii pe care si-au facut-o ceea ce face acum interesul unei anchete pentru a reclasa acolo unde este cazul, pentru a schimba legea si a impune automat servicii de calitate in adevaratul sens al cuvantului.
Noua lege prevede ca statul prin institutia sa, Agentia Nationala de Turism, sa verifice toate unitatile de cazare si sa le clasifice in functie de nivelul acestora de confort, in functie de serviciile pe care le ofera. Pe o parte aceasta decizie poate sa bucure caci multi dintre cei care se promovau fals nu vor mai avea aceasta "sansa" insa nici controalele care vin de la stat nu vor fi poate suficient de drastice pentru a obliga practic astfel de unitati sa se conformeze in a iesi de pe piata pana la renovare sau sa ramana in nostalgia vremurilor apuse cu un nivel nici macar minim de confort.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Tu ce parere ai?
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.