Obiceiul, bucuria copiilor si boala

A rasfata un copil este ceea ce adultii considera ca ar trebui sa faca asta pentru ca predomina ideea de a nu refuza o placere, de a face copilaria frumoasa. Nu este nimic iesit din comun in consumul de lapte si fursecuri de exemplu, un obicei pe care multi il au in vedere pentru cei mici. Mai cu seama pentru ca este vorba de aportul de calciu in dezvoltarea copilului, pentru ca un pahar de lapte este recomandat inainte de culcare pentru un somn linistit. Insa in unele cazuri sunt boli ce se pot dezvolta tocmai din cauza unui astfel de obicei.

Boala a fost recent descoperita si poarta numele obiceiului ce a adus la dezvoltarea sa. "Lapte si fursecuri" afecteaza cel mai mult cand vine vorba de cei cu probleme digestive caci mancarea consumata inainte de culcare se intoarce in esofag si se produce acel reflux gastro-esofagian. De aici se produce o iritare a gatului din cauza acidului stomacal. In cazul consumului de lactate si dulciuri mai ales seara se accentueaza acest procedeu si astfel apar tot felul de semne de indispozitie caci initial asa se pot caracteriza. De la oboseala cronica la gat iritat si nas infundat unii au experimentat si constipatie.

Descoperirea vine dupa ce s-a observat o tendinta in pacienti care se prezentau la medic cu o stare buna insa cu mici nereguli care nu tradau mare lucru. Dupa ce ca un tipar s-a constatat o oarecare relatie cu obiceiul consumului de lactate si dulciuri intreruperea acestora a dat roade.

Aparent banal astfel de simptome duc la o boala reala. Si in cazul diagnosticului "lapte si fursecuri" totul porneste de la intentia de a rasfata si in egala masura de a face un lucru bun. Se pare insa ca nu in toate cazurile intentia buna are un rezultat de asemenea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.