Iti place atat de mult incat ai consuma
toata ziua. Repeti acelasi episod de fiecare data cand masa inseamna
o portie de carne. Indiferent de tipul ei si modul in care este
gatita te-ai gandit cum ar fi daca ai consuma numai carne? Ar
interveni plictiseala de gust, te-ai ingrasa probabil insa cand vine
vorba de sanatatea ta lucrurile se schimba si isi pune amprenta mult
mai mult decat credeai.
Carnea are un nivel foarte scazut de
vitamina C. De aici o serie de probleme de sanatate ce se pot agrava,
scorbutul aparand tocmai din lipsa vitaminei C din organism. Mai mult
decat atat carnea nu contine fibre si un consum pe termen lung isi va
spune cuvantul in ceea ce priveste sistemul digestiv. Fara fibre
constipatia este doar inceputul a ceea ce inseamna problemele de
sanatate din consumul excesiv de carne. Un prim pas care duce la
agravari si care in final iti strica dispozitia.
Un studiu in acest caz a aparut si ca o
curiozitate caci este cert faptul ca inuitii traiau numai din
consumul de carne. Cum au putut acestia? Desi aveau varietate in
carne este totusi rezumat la acest aliment care in final aduce
probleme de sanatate. Explicatia cercetatorilor se leaga de faptul ca
inuitii nu consumau carnea gatita de fiecare data. In varianta cruda
aceasta inca contine necesarul de viamina C. Data viitoare te-ar
putea interesa o portie de carne in sange. Ba mai mult decat atat
fibrele proveneau din copite, din pielea animalului ce era de consum.
Exista si o dieta in acest sens, bazata
doar pe consumul de carne, Atkins, intens dezbatuta. Cert este ca
recomandarea pentru alimentatie in acest sens vizeaza necesarul de a
varia mancarea si a asorta la carne legume, pentru necesarul de
vitamine si minerale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Tu ce parere ai?
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.