A fi la inaltime este expresia ce denota prestigiul unei persoane, o situatie demna de admirat. Insa la propriu multi sunt cei care au rau de inaltime. Si nu este doar frica de a fi atat de mic intr-o imagine atat de mare, un imens in fata ta. Exista fobii, sunt si situatii de ordin emotional insa in plan concret unii resimt ameteala in momentul un care sunt expusi la inaltime.
Explicatia nu este de ordinul unei mosteniri genetice insa de modificari genetice ce caracterizeaza anumite persoane. Ti se pare banal? Efectul raului de inaltime poate duce la o boala cronica a raului de munte, se poate corela de asemenea cu atacul de cord si atacul vascular cerebral.
Ce se intampla de fapt? Obisnuinta locului in care traim face ca in momentul in care mergem la munte sa resimtim schimbari. La inaltime oxigenarea este una mai slaba si acest fapt aduce modificari in modul in care ne simtim, implicit venind si frica de inaltime. Cercetarile in acest caz arata ca in incercarea organismului de a se adapta se mareste nivelul de globule rosii. La randul sau acest proces ingroasa practic sangele, il face mai vascos iar riscul ca asta sa duca la blocaje in fluxul sanguin.
Studiind de unde provine aceasta situatie cercetarile demonstreaza ca acele persoane care manifesta probleme cu raul de inaltime au in 11 regiuni diferite modificari genetice. Prin urmare pur si simplu nu este infleuntat de persoana in cauza caci nu este o reteta sau un lucru pe care sa il urmezi in acest sens. Si nimic anormal nu este ca si persoanele care locuiesc spre exemplu in zone de munte sa resimta raul de inaltime, chiar daca sunt mai mult decat obisnuiti sa locuiasca in zona.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Tu ce parere ai?
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.