Despre magneti

Magnetismul nu este doar o "tragere" usoara care face posibila atragerea obiectelor din fier, acesta fiind una dintre cele mai puternice si mai importante forte din univers, fiind direct responsabila cu viata asa cum o stim acum. De fapt viata nici nu ar fi posibila fara existenta magnetismului. Atunci cand suntem numiti "magnetici" de catre cineva, inseamna ca tocmai am primit unul dintre cele mai mari complimente de care putem avea vreodata parte.

Magnetismul implica o forta invizibila si irezistibila care are proprietatea de a atrage orice obiect din imediata sa vecinatate. Din punct de vedere tehnic, un magnet reprezinta orice obiect care poate creea un camp magnetic. Campul magnetic are proprietatea de a atrage orice obiect feromagnetic precum este fierul, nichelul si cobaltul. Cu toate ca este invizibil, magnetismul este o problema foarte interesanta si importanta in lumea stiintei. In continuare vom vorbi despre cateva lucruri interesante legate de magneti si de proprietati legate de acestia.

- magnetii sunt intotdeauna constituiti din fier, nichel sau cobalt.
- totii magnetii poseda un camp magnetic, fiecare magnet raspunzand acestuia.
- unitatea de masura pentru puterea unui magnet este tesla, denumire data in cinstea unuia dintre cei mai           prolifici oameni de stiinta ai secolului XX, Nicola Tesla
- fiecare capat al unui magnet este denumit pol, iar aici magnetismul este cel mai puternic
- cel mai mare magnet pe care il cunoastem este Pamantul, care dispune de doi poli, nord si sud, insa acestia   fiind diferiti de polii nord si sud geografici.
- proprietatea de baza a magnetilor este ca, asa cum aceiasi poli se resping, polii opusi se atrag
- busola se bazeaza pe polul nord magnetic al Pamantului pentru functionare
- animalele si pasarile se folosesc foarte multe de proprietatile magnetice ale pamantului pentru a se orienta in   spatiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.