Rolul carbohidratilor in dieta cainelui tau

Daca esti interesat de importanta carbohidratilor in dieta catelului tau, vei putea afla tot ceea ce te intereseaza in acest articol. Aici vei afla si cateva lucruri interesante legate de functiile pe care efectueaza carbohidratii in organsimul unui caine.

Carbohidratii sunt foarte importanti pentru canine, insa acestia nu au nevoie de nici un carbohidrat pentru a supravietui. Atunci care ar fi rolul carbohidratilor in dieta catelului tau? Si daca cainii nu au nevoie de carbohidrati, de ce atunci toate firmele producatoare de mancare pentru caini dispun de atatea sortimente de hrana pentru acestia, care mai de care mai bogate in carbohidrati? Raspunsul este foarte simplu si logic. Chiar daca cainii nu au nevoie de carbohidrati pentru a supravietui, consumul acestora nu ar fi nici daunator. In al doilea rand, carbohidratii sunt foarte benefici mai ales pentru cateii mici, deoarece acestia consuma foarte multa energie prin joaca si de aceea au nevoie si o alimentatie bogata in subtante care sa le refaca rezervele energetice. Este adevarat ca si proteinele pot fi folosite ca surse de energie, insa acestea nu sunt nici pe departe la fel de potente pentru producerea de energie cum sunt carbohidratii.

Pe langa faptul ca prietenii nostri canini folosesc carbohidratii ca sursa de energie, mai ales atunci cand sunt mici, carbohidratii sunt o sursa valida de fibre, care sunt o componenta esentiala in dieta oricarui caine, deoarece sunt asociate cu foarte multe reactii din organismul unui caine. Pe langa asta, fibrele solubile si insolubile usureaza trecerea mancarii prin tractul gastro-intestinal. Fibrele solubile sau probioticele, sunt folosite de catre bacteriile bune in tractul gastrointestinal pentru a produce acizi grasi. Acesti acizi grasi promoveaza dezvoltarea altor bacterii bune, ceea ce va duce intr-un final la eliminarea totala a bacteriilor rele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.