Cearcanele, un atentat la chipul frumos

Nimanui nu ii place ca fata sa se exprime mai multe decat ar face-o in cuvinte. Mai ales dupa o noapte in club sau cand din varii motive orele de somn nu sunt suficiente. Pana la urma nu toata lumea trebuie sa stie ce se intampla in viata ta. Si totusi se intampla sa te confrunti cu dungile negre sub ochi. Pentru femei ceva mai usor de rezolvat caci machiajul bine ales va masca partial acest efect. Si totusi este o masura de moment.

Cearcanele apar din varii motive. Suntem tentati sa spunem ca tine de lipsa de somn. In realitate ar putea trada o gena mostenita. Unele persoane au pielea foarte subtire in zona ochilor, de fapt mult mai subtire decat altii astfel ca sangele din vasele capilare la aceste zone este mai vizibil. Un alt motiv este legat de aceeasi poveste insa ce se datoreaza inaintarii in varsta cand din lipsa colagenului pielea este subtiata si se observa clar venele. Dar in cele din urma cauza comuna se refera la o circulatie proasta a sangelui in aceasta zona de unde si cearcanele ca si efect.

Un alt motiv de data aceasta surprinzator este legat de varii alergii. Alergiile respiratorii pot determina aparitia cearcanelor si in astfel de cazuri trebuie sa identifici motivul real. De evitat polenul, praful sau mucegaiul si nu este exclus sa fie vorba si de animale. Diferenta este una clara pana la urma cu un simplu test: cand pielea de sub ochi este intinsa aceasta fie isi pastreaza culoarea specifica cearcanelor fie se diminueaza, ceea ce in cazul din urma inseamna nu o mostenire genetica ci o posibila alergie nedescoperita inca.

Tratamentele sunt diverse si simple in cele din urma insa pentru a cunoaste cu adevarat efectele trebuie sa tinem cont de ce anume face sa ajungem in astfel de caz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.