Cu morcovul la putere

Despre morcovi s-au tot spus glume si s-au tot facut poante. Insa dincolo de astfel de aspecte morcovii chiar au un aport important pentru sanatate. Parintii spun adesea sa mananci morcovi pentru a avea o vedere buna pe termen lung- poate cel mai popular caz despre morcovi. Cu toate acestea sirul de avantaje a consumului de morcovi nu se opreste aici. 

Stiai ca:
  • morcovii totusi imbunatatesc vederea si nu este un mit? De fapt contin vitamina A transformata din betacaroten la nivelul ficatului ceea ce ajuta vederea mai ales pe timpul noptii, pe intuneric. Si nu numai in acest sens ochii sunt favorizati de consumul de morcovi ci si ca protectie impotriva cataractei spre exemplu. 
  • morcovii protejeaza sanatatea si pot preveni tipuri de cancer cum ar fi cancerul de colon? Asta pentru ca au un continut de proprietati anticancerigene. 
  • betacarotenul din morcovi te mentine tanar? Acesta actioneaza ca un antioxidant ceea ce ajuta intreg organismul. 
  • morcovii sunt favorizati ai sanatatii pentru ca protejeaza si pielea, tenul? Contin vitamina A ceea ce ofera nu numai hidratare insa si un plus de tonus si stralucire. 
Mai mult decat atat morcovii previn infectarea, actionand ca un antiseptic. Sucul concentrat din morcovi poate face asta, un remediu natural insa de care prea putini tin cont. De asemenea au grija de gingiile tale pentru ca stimuleaza o mai mare secretie de saliva, ceea ce neutralizeaza acizii ce dauneaza dintii si gingiile. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.