Raportul lunii ianuarie pentru leu, aur si actiunile Facebook- Equity invest explica piata

Conform Equity Invest, companie mare de brokeraj din tara, evolutiile aurului, actiunilor Facebook, dar si a leului sunt cele mai interesante aspecte ale lunii ce a trecut. Articolul din Focus Energetic abordeaza aceasta tema in detaliu.

Cum s-a clasat aurul

Analiza Equity Invest arata ca aurul a avut o evolutie buna, in ianuarie avand o crestere de pret de 3,2%. Pretul ar fi urcat poate si mai mult, dar masurile FED, de a reduce bugetul pentru achizitii lunare cu 10 miliarde de dolari si intarirea dolarului american in consecinta au fost factorii care au determinat scaderea pretului aurului in cele din urma.

Cursul leului

Aceleasi masuri FED aveau sa aduca o scadere pentru toate monedele. Insa leul a facut o exceptie. Acesta a inceput anul cu o depreciere de 1,6% pana pe data de 27 ianuarie pe pietele financiare, pentru ca ulterior sa se aprecieze. Leul a incheiat luna ianuarie cu o diminuare a valorii de depreciere, ajungand la 0,6% fata de euro, destul de buna fata de alte monede. Equity Invest apreciaza ca daca forintul a avut o scadere de 5,2% in raport cu euro sau zlotul polonez de 2,3%, leul a fost clasat mai bine datorita unei posibile interventii a BNR. Nevoia de a evita speculatiile pe leu ar fi putut fi motivul, explica Cosmin Enache, director general adjunct al Equity Invest.

Acelasi articol din Focus Energetic, “Cele mai interesante evoluţii din ianuarie: leul, aurul şi Facebook”, mentioneaza ca Facebook a avut o evolutie aparte in prima luna a anului 2014. Cu o crestere a pretului actiunilor de 14% pe bursa americana, Facebook a intampinat celebrarea a 10 de ani de existenta cu o evolutie impresionanta. Asta se datoreaza si strategiei in ceea ce priveste publicitatea, aplicatiile pe telefoanele mobile.

Si daca bursele din intreaga lume au inregistrat scaderi in ianuarie, nici cea din Bucuresti nu a facut exceptie, in acest caz inregistrandu-se o scadere de 1,7%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.