Din grija pentru dieta ta cultiva goji

In lumea in care parca mai nimic nu mai este natural, cand avizi dupa castig cultivam fructe si legume injectate pentru a atinge pragul de crestere si de consum mai repede ne facem din ce in ce mai multe griji in ceea ce priveste sanatatea. Ce-i drept bunicii nostri spre exemplu au trai bine si fara exotisme insa cand toate conceptele s-au schimbat, cand obiceiul in alimentatie este si el schimbat ne adaptam vremurilor moderne.

Sanatatea din goji 

Goji reprezinta in cultura din India sau China sursa de vitalitate, recomandate pentru probleme de ficat si nu numai. Efectele benefice ale consumului de goji sunt si cele care spun totul si demonstreaza nevoia de a ne interesa despre ce inseamna sa cultivi aceste fructe. Cativa arbusti goji pentru propriul consum te vor ajuta sa iti mentii sanatatea la un nivel optim. Cand ii descoperi gustul in varii combinatii iti dai seama ca ai pierdut timp pana cand sa beneficiezi de ceea ce natura ofera.

Cultivarea de arbusti goji nu impune prea multe dificultati. Cativa pasi simpli te ajuta sa ai grija de plantantie. Din fericire nu este o planta pretentioasa astfel ca va rezista la temperaturi extreme de -25 si maxim 40. Necesita taiere in perioada de iarna sau primavara insa foarte devreme pentru a fi planta bogata, roditoare la cote maxime.

Trebuie sa tii cont de faptul ca goji are nevoie de soare. Desi se adapteaza oricarui mediu ce vine in intervale de temperatura stabilite are nevoie de lumina solara intre 4 si 6 ore pe zi. In plus are nevoie de spatiu pentru a creste cum se cuvine.

Cat despre plantatia in sine spatiul dintre arbusti poate fi folosit pentru a planta diverse alte fructe sau legume. Din productia proprie de goji poti avea mai multe beneficii decat de consum a acestor fructe, dulceturile sau siropurile putand fi de asemenea parte din produsele ce reies din productia unui cultivator de arbusti goji.

Cativa arbusti de goji te ajuta sa ai parte de portia de sanatate zilnica. Asta pentru ca aceste fructe se pot adauga in iaurturi, la deserturi, pot fi un mic dejun copios intr-o combinatie cu cerealele clasice. Le vei dori fara doar si poate pentru ca te mentin tanar, previn imbatranirea, pentru ca sunt o sursa de antioxidanti. Imbunatatesc sanatatea osoasa, o sursa bogata de fier si fibre, ajuta si imunitatea, regleaza nivelul hormonal astfel ca sunt o sursa complexa de sanatate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.