Mituri despre cofeina

Multi se feresc sa consume cafea pentru ca au o retinere din cauza cofeinei. Fie ca tine de partea estetica ce inglabeneste dintii, fie ca tine de somnul de care au nevoie si nu isi doresc sa schimbe asta se gandesc ca nu au nevoie de stimulente pentru a fi energici. Cu toate acestea sunt mituri care nu au o baza reala de cele mai multe ori.

Miturile despre cafea nu se sustin cand vine vorba de:


  • Cafeaua deshidrateaza. Partial este adevarat insa totul se accentueaza cand se bea cu prea mult zahar. In plus apa din cafea face ca un astfel de efect sa se anuleze. 
  • Cafeaua decofeinizata nu iti ofera acea energie de care un consumator de cafea o primeste. Este adevarat ca fara cofeina nu exista acelasi efect insa s-a dovedit ca tine si de cantitatea de cafea ce se consuma. Astfel 10 cani de cafea fara cofeina pot compensa cu 2 de cafea cu cofeina. 
  • Se crede ca o cafea scade apetitul si implicit se ajunge si la scaderea in greutate. De fapt cafeaua nu are legatura cu asa ceva decat daca iti impui, sorbind o cafea inainte de a manca. Mai cu seama pentru ca de multe ori se doreste o cafea cu mult zahar, cu frisca, cu tot felul de stiluri aditionale care cu siguranta nu au cum sa ajute sa slabesti. 
  • Cafeina iti face rau. Desi in functie de cantitatea de cafeina se poate ajunge si la cresterea de tensiune cafeina nu are cum sa iti faca rau. Ba dimpotriva, este antioxidant si accelerator pentru organism, te ajute sa iti reglezi si digestia si conform studiilor cafeina poate pe termen lung sa  te protejeze de aparitia unor boli precum Parkinson sau Alzheimer. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.